ІІІ ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ З ПРОБЛЕМ ЕКОНОМІКИ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ (24 ВЕРЕСНЯ 2020 РОКУ)

24 вересня 2020 року на базі НДІ інтелектуальної власності НАПрН України відбулась ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція з проблем економіки інтелектуальної власності, співорганізаторами якої виступили Науково-освітній центр з інтелектуальної власності та кафедра інтелектуальної власності та інформаційного права Інституту права КНУ імені Тараса Шевченка. Захід було проведено в форматі онлайн-конференції в Zoom, в якій взяли участь понад 170 учасників від 14 ВНЗ та наукових установ України. Загалом на конференції було представлено 21 наукова доповідь.

Конференцію з вітальним словом відкрив директор НДІ інтелектуальної власності НАПрН України Дорошенко О.Ф., який привітав учасників заходу та підкреслив, що Інститут вже втретє проводить її в форматі семінару-конференції. Це дозволяє окрім обговорення складних питань з економіки інтелектуальної власності зосередити увагу на конкретній актуальній темі з метою обміну науковими напрацюваннями та досвідом провідних науковців України. У 2020 році головною темою конференції стало питання методології оцінки вартості майнових прав інтелектуальної власності та практичні аспекти її застосування.

Також привітали учасників в.о. директора Інституту права КНУ імені Тараса Шевченка Орлюк О.П., д.е.н., проф. НУ «Харківський політехнічний інститут» Перерва П.Г. та доц. ДВНЗ «Придніпровської академії будівництва та архітектури» Бабенко В.А.

З провідною промовою виступив головний науковий співробітник економіко-правового відділу НДІ інтелектуальної власності НАПрН України, д.е.н., проф. Бутнік-Сіверський О.Б., який ознайомив усіх присутніх з положеннями своєї нової монографії щодо методології оцінки вартості майнових прав інтелектуальної власності.

У активній науковій дискусії під час конференції взяли участь головний науковий співробітник НДІ інтелектуальної власності НАПрН України, к.е.н. Андрощук Г.О., проф. НУ «ХПІ» Косенко А.В., доц. НТУ «Дніпровська політехніка» Хоменко В.Л., проф. Національної металургійної академії України Петренко В.О., науковий співробітник НДІ інтелектуальної власності НАПрН України Федорова Н.В. та інші.

У підсумку модератор конференції Дорошенко О.Ф. висловив подяку виступаючим та усім присутнім і побажав творчого натхнення в роботі.

За результатами проведеної конференції буде випущено електронний збірник матеріалів.

Див. детальніше:

http://ndiiv.org.ua/index.php/ua/rada-molodykh-vchenykh/novyny/369-24-veresnia-2020roku-vidbulasia-111-vseukrainska-naukovo-praktychna-konferentsiia-z-problem-ekonomiky-intelektualnoi-vlasnosti