INTELLECTUAL PROPERTY MOOT COURT 2022

20-21 вересня відбувся перший захід, яким розпочалась підготовка до проведення Муткорту з права інтелектуальної власності. Інститут права підтримує цю ініціативу з самого початку, перший турнір відбувся у стінах Київського національного університету імені Тараса Шевченка і з тих пір Інститут права щорічно виступає співорганізатором. Участь у змаганнях беруть команди студентів Інституту права, а викладачі запрошуються в якості суддів.

Перша сесія щодо підготовки студентів до змагань із судових дебатів з права інтелектуальної власності (муткорт) «Основи права інтелектуальної власності» відбулася за сприяння Програми розвитку комерційного права Міністерства торгівлі США (CLDP) у координації з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка (кафедра інтелектуальної власності та інформаційного права Інституту права), Науково-дослідним інститутом інтелектуальної власності НАПрН України, Лігою студентів асоціації правників України, Патентно-юридичною компанією IPStyle, Бюро патентів і товарних знаків США Національною асоціацією правників України, Проектом USAID «Нове правосуддя», Американською комерційною службою.

Інститут права представляли заступник директора Інституту права, доцент кафедри інтелектуальної власності та інформаційного права Інституту права Огнев’юк Ганна Зіновіївна, доцент кафедри інтелектуальної власності та інформаційного права Інституту права Носік Юрій Володимирович, який виступив з доповіддю «Evolution of Civil Law in Ukraine and Intellectual Property», та асистент кафедри інтелектуальної власності та інформаційного права Інституту права Зеров Костянтин Олександрович.

Інститут права вітає розвиток студентських муткортів, модельних судових дебатів та інших конкурсів, де студенти можуть отримати практичний досвід виступів, представлення та аргументації власних правових позицій. До таких змагань залучаються практики, представники юридичних фірм, а студенти, які проявили себе якнайкраще отримують пропозиції з працевлаштування.

Муткорт з права інтелектуальної власності 2022 виходить на міжнародний рівень, переможці англомовних раундів будуть представляти нашу країну та свій навчальний заклад закордоном. Паралельно відбуватиметься і україномовний раунд змагань.

Запрошуємо наших студентів, які цікавляться правом інтелектуальної власності взяти участь.