IX ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ МОЛОДИХ ВЧЕНИХ ТА СТУДЕНТІВ З ПРОБЛЕМ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ "ЗАКОНОДАВСТВО УКРАЇНИ У СФЕРІ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ ТА ЙОГО ПРАВОЗАСТОСУВАННЯ: НАЦІОНАЛЬНІ, ЄВРОПЕЙСЬКІ ТА МІЖНАРОДНІ ВИМІРИ" (24 ВЕРЕСНЯ 2021 РОКУ)

24 вересня 2021 року Науково-освітнім центром з інтелектуальної власності спільно з кафедрою інтелектуальної власності та інформаційного права Інституту права КНУ імені Тараса Шевченка та Науково-дослідним інститутом інтелектуальної власності НАПрН України було проведено IХ Всеукраїнську науково-практичну конференцію молодих вчених та студентів з проблем інтелектуальної власності «Законодавство України у сфері інтелектуальної власності та його правозастосування: національні, європейські та міжнародні виміри». Конференція проводилась у режимі онлайн-конференції на платформі «Zoom».

Відкриття заходу розпочалось виступом к.ю.н., доц., заступника директора Інституту права КНУ імені Тараса Шевченка Огнев’юк Г.З., яка привітала всіх учасників конференції, засвідчила актуальність заходу та доцільність обміну думками і знаннями учасників конференції. З вступним словом звернувся к.ю.н., судовий експерт, директор Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності НАПрН України Дорошенко О.Ф., який привітав усіх учасників цього наукового заходу, які зібралися з метою поділитися своїми науковими дослідженнями та дізнатися про думки інших молодих вчених та студентів. Також привітав із відкриттям конференції д.техн. н., проф., проф. кафедри інтелектуальної власності та управління проєктами Національної металургійної академії України Петренко В.О. З привітанням і побажанням цікавої роботи конференції виступила к.техн.н., доц. НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» Ромашко А.С. Плідної роботи молодим вченим і студентам побажав д.ю.н., доц., завідувач кафедри інтелектуальної власності та інформаційного права Інституту права КНУ імені Тараса Шевченка Кодинець А.О., зазначивши, що метою проведення заходу є залучення молодих вчених та студентів до наукової діяльності, обмін знаннями та досвідом, визначення інноваційних тенденцій та перспектив розвитку у сфері інтелектуальної власності.

Після офіційного відкриття конференції були представлені доповіді студентів-магістрів, аспірантів ВНЗ та фахівців з питань інтелектуальної власності наукових установ. Доповіді учасників відрізнялися повнотою викладу, творчим підходом до вибору і розробки теми виступу, а також супроводжувалися мультимедійною презентацією досліджуваного матеріалу. Кожен учасник висвітлював власне бачення щодо існуючих проблем і висловлював пропозиції та думки для удосконалення законодавства у сфері інтелектуальної власності.

Виступи учасників конференції викликали зацікавлення слухачів та жваві дискусії серед присутніх. Тому в рамках доповідей на конференції дослідники мали можливість поділитися з колегами своїми творчими напрацюваннями та оприлюднити перед широкою аудиторією фахівців результати своїх досліджень, отримати коментарі та відгуки.

За результатами проведеної конференції буде випущено електронний збірник матеріалів.

Презентація Кодинця А.О. на тему: «Створення службових результатів інтелектуальної, творчої діяльності: зміни у законодавстві 2021 р.»

Вітальне слово заступника директора Інституту права Огнев’юк Г.З.

Виступ із вітальним словом директора НДІ інтелектуальної власності НАПрН України Дорошенка О.Ф.

Вступне слово професора кафедри інтелектуальної власності та управління проєктами Національної металургійної академії України Петренка В.О.

Презентація завідувача кафедри інтелектуальної власності та інформаційного права Кодинця А.О.

Учасники конференції на пленарному засіданні