VI МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА ІНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦІЯ «МІСТ КИЇВ-ДНІПРО». «УПРАВЛІННЯ ПРОЄКТАМИ. ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ПРОЄКТНОГО ТА НЕЙРОМЕНЕДЖМЕНТУ, ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ УПРАВЛІННЯ, ТЕХНОЛОГІЙ СТВОРЕННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ ОБ’ЄКТІВ ПРАВА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ТРАНСФЕР ТЕХНОЛОГІЙ» (21-22 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ)

21-22 березня 2024 року в онлайн-режимі на платформі «Zoom» відбулась VI Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «міст КИЇВ-ДНІПРО». «Управління проєктами. Перспективи розвитку проєктного та нейроменеджменту, інформаційних технологій управління, технологій створення та використання об’єктів права інтелектуальної власності, трансфер технологій». Конференція проводилась кафедрою інтелектуальної власності та інформаційного права Навчально-наукового інституту права в співорганізаторстві з Науково-освітнім центром з інтелектуальної власності та НДІ інтелектуальної власності НАПрН України за підтримки Державної організації «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій» (УКРНОІВІ).


З вітальним словом виступила директор УКРНОІВІ, д.ю.н., проф. кафедри інтелектуальної власності та інформаційного права КНУ імені Тараса Шевченка, академік НАПрН України Олена Орлюк, яка наголосила на тому, що ця конференція підкреслює потребу нашої спільної роботи в тому, щоб українські інтелектуальні, наукові ресурси та інноваційні досягнення ставали визначальними елементами в міжнародному сприйнятті, роблячи вагомий внесок у зростання національної економіки. Наше завдання полягає в створенні сприятливого середовища для успішного впровадження українських інновацій на глобальному ринку. Не дивлячись на різноманітні виклики, що постають перед сучасним світом, в Україні спостерігається зростання інноваційної активності, що свідчить про нашу готовність до ефективного вирішення найскладніших завдань. Під час відкриття конференції з вітальним словом до учасників звернувся д.ю.н., проф., завідувач кафедри інтелектуальної власності та інформаційного права КНУ імені Тараса Шевченка Анатолій Кодинець, зазначивши, що в Україні гостро стоїть необхідність збільшення кількості фахівців у сфері права інтелектуальної власності, оскільки правова охорона інтелектуальної власності вимагає як ефективного регулюючого середовища, так і ділової компетенції. Важливим питанням також є заохочення використання і поширення результатів наукових досліджень університетів, які фінансуються державою, і одночасно забезпечення охорони прав інтелектуальної власності.


З вітальним словом виступили також Григорій Дорожко – заступник директора з адміністративної та організаційної роботи НДІ інтелектуальної власності НАПрН України, к.т.н., доц.; д.ю.н., директор Центру досліджень інтелектуальної власності та трансферу технологій НАН України Юрій Капіца; завідуючий кафедрою економіки бізнесу Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», д.е.н., проф. Петро Перерва.


Здобувачі вищої освіти та науковці Навчально-наукового інституту права та інших ЗВО України презентували свої наукові доробки. Вони розкрили проблеми щодо перспектив розвитку нейроменеджменту в управлінні проєктами та проаналізували сучасні підходи до інформаційних технологій управління. Крім того, учасники конференції детально розглянули питання створення, охорони, захисту та ефективного використання прав на об’єкти інтелектуальної власності, а також обговорили механізми трансферу технологій та їх вплив на розвиток бізнесу та економіки країни.


Конференція підкреслила важливість залучення студентів, аспірантів, науковців, дослідників до обговорення та розвитку сучасних тенденцій охорони та захисту прав інтелектуальної власності, управління проєктами, нейроменеджменту, інформаційних технологій. Їх наукові доповіді та презентації свідчать про високий рівень академічної підготовки та зацікавленості у вирішенні актуальних проблем науково-технологічного розвитку. Конференція відкрила нові горизонти співпраці між освітніми закладами та науковими установами, сприяючи обміну знаннями та ідеями для подальшого зростання та інноваційного розвитку у різних галузях економіки.


Разом до Перемоги!

Учасники конференції на пленарному засіданні

Виступ із вітальним словом д.ю.н., проф., завідувача кафедри інтелектуальної власності та інформаційного права          Анатолія Кодинця

Учасники конференції на пленарному засіданні