В рамках просвітницької компанії до Міжнародного дня інтелектуальної власності 2023, раді анонсувати захід у форматі круглого столу – «Типова політика інтелектуальної власності для закладів вищої освіти та наукових установ», що реалізується спільно Департаментом «Академія інтелектуальної власності» та Департаментом розвитку інноваційного та креативного секторів УКРНОІВІ.

Співорганізаторами є кафедра інтелектуальної власності та інформаційного права Навчально-наукового інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Науково-освітній центр з інтелектуальної власності.

🎓В рамках заходу, керівниця УКРНОІВІ Олена Орлюк презентує Типову політику інтелектуальної власності для закладів вищої освіти та наукових установ.

До участі в обговоренні запрошуються представники закладів вищої освіти та наукових установ.

💡Головною метою зустрічі є підвищення культури ІВ серед представників наукової спільноти, студентів та викладачів, адже політика інтелектуальної власності є вкрай важливою складовою інноваційного розвитку не лише всередині екосистеми, але й країни загалом та регулює, зокрема, такі основоположні питання як:

🔸визначення належності майнових прав інтелектуальної власності; 

🔸порядок їх виявлення, набуття, оцінки, охорони подальшої комерціалізації; 

🔸розподіл доходу від здійснення такої комерціалізації між працівниками, здобувачами вищої освіти, дослідниками; винахідниками, інноваторами, а також іншими учасниками інноваційного процесу закладів вищої освіти та наукових установ.

У форматі круглого столу представники IP офісу, закладів вищої освіти та наукових установ спільно обговорять інструментарій, основні принципи та правила формування політики у сфері ІВ та необхідні умови для їх успішної реалізації.

🔹Дата, час: 20 квітня, 10:00.

🔹Лінк для реєстрації: https://cutt.ly/C7jyj6r