МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ЦИФРОВОЇ ЕКОНОМІКИ ТА ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ: НАЦІОНАЛЬНИЙ ТА МІЖНАРОДНИЙ ВИМІРИ»                                     (16 ЛИСТОПАДА 2023 РОКУ)


16 листопада 2023 року кафедра інтелектуальної власності та інформаційного права Навчально-наукового інституту права в співорганізаторстві з Науково-освітнім центром з інтелектуальної власності та НДІ інтелектуальної власності НАПрН України провела Міжнародну науково-практичну конференцію «Правове регулювання цифрової економіки та штучного інтелекту: національний та міжнародний виміри» в онлайн-режимі на платформі «Zoom». 

З вітальним словом виступила директор УКРНОІВІ, д.ю.н., проф. кафедри інтелектуальної власності та інформаційного права КНУ імені Тараса Шевченка, академік НАПрН України Олена Орлюк, яка наголосила на тому, що ця конференція є важливим кроком у розвитку правового регулювання цифрової економіки та штучного інтелекту, розкриваючи перед учасниками глибокі аспекти цієї проблематики.

Під час відкриття конференції з вітальними словами до учасників звернувся д.ю.н., проф., завідувач кафедри інтелектуальної власності та інформаційного права КНУ імені Тараса Шевченка Анатолій Кодинець, висловивши впевненість у тому, що обговорення на конференції сприятиме розробці ефективних механізмів правового регулювання в цифровому світі.

Як організатор конференції з вітальним словом виступив також директор НДІ інтелектуальної власності НАПрН України, к.ю.н. Олександр Дорошенко.

Свої наукові доробки презентували здобувачі вищої освіти та молоді науковці Навчально-наукового інституту права КНУ імені Тараса Шевченка та інших закладів вищої освіти. Вони висвітлили актуальні аспекти взаємодії правового середовища з штучним інтелектом та цифровою економікою, а також правового регулювання цифрової економіки та штучного інтелекту.  

Учасники конференції дійшли висновку, що в сучасному інноваційному просторі в різних країнах світу спостерігається тенденція до зростання рівня технологічного розвитку, що свідчить про цифрову трансформацію. Цифровізація впливає на забезпечення сталого розвитку в умовах глобалізації економіки. Водночас належна охорона прав інтелектуальної власності відіграє ключову роль у розвитку інноваційної діяльності.

Конференція підкреслила необхідність постійного апдейту правових норм і політик для ефективної адаптації до зростаючих викликів цифрової епохи та важливість співпраці національних та міжнародних структур у цьому питанні.

Разом до Перемоги!

Виступ із вітальним словом д.ю.н., проф., завідувача кафедри інтелектуальної власності та інформаційного права Анатолія Кодинця

Учасники конференції на пленарному засіданні