ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВИБІРКОВИХ БЛОКІВ КАФЕДРИ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ ТА ІНФОРМАЦІЙНОГО ПРАВА ДЛЯ СТУДЕНТІВ ОР «БАКАЛАВР»

НАВЧАЛЬНО-НАУКОВОГО ІНСТИТУТУ ПРАВА

КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА (23 ЛЮТОГО 2022 РОКУ)

23 лютого 2022 року було проведено презентацію вибіркових блоків кафедри інтелектуальної власності та інформаційного права для студентів ОР «Бакалавр» Навчально-наукового інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

З представників кафедри на зустрічі студентів були присутні заступник директора НН Інституту права, к.ю.н. Остапенко Г.З., д.ю.н. Заярний О.А., д.ю.н. Кулініч О.О., к.ю.н. Кривошеїна І.В. та к.ю.н. Зеров К.О. Розповідаючи про блок вибіркових дисциплін «ІТ-право» на 4 курсі ОР «Бакалавр», до якого відносяться дисципліни «Охорона авторських прав в ІТ сфері», «Захист прав в ІТ-сфері», «Інформаційне право» та «Договори в ІТ-сфері», доповідачі наголосили на актуальності його вивчення в зв’язку зі стійкою тенденцією сьогодні як в Україні, так і в світі до зростання рівня технологічного розвитку, що свідчить про активну цифрову трансформацію. Також викладачами кафедри було висвітлено особливості правової охорони різних об’єктів права інтелектуальної власності та вивчення студентами блоку вибіркових дисциплін «Право інтелектуальної власності» на 4 курсі ОР «Бакалавр», до якого відносяться дисципліни «Право інтелектуальної власності в креативних індустріях», «Захист прав інтелектуальної власності», «Право промислової власності» та «Договірне регулювання відносин інтелектуальної власності». Доповідачі підкреслили актуальність його вивчення, оскільки останнім часом із поглибленням інноваційних процесів в умовах переходу від ресурсної до цифрової економіки, заснованої на знаннях, креативності та інноваціях, роль інтелектуальної складової виробничих ресурсів істотно зростає. Зважаючи на це, особливого значення набуває питання найбільш ефективного використання та забезпечення дієвого механізму реалізації науково-технічних досягнень у формі інтелектуальної власності. Наприкінці презентації студенти мали можливість поставити викладачам кафедри питання щодо змісту навчальних дисциплін із вибіркових блоків.

Щиро запрошуємо студентів до навчання на 4 курсі ОР «Бакалавр» за блоками вибіркових дисциплін кафедри інтелектуальної власності та інформаційного права!